La Fundació Arrels i l’augment de sensesostre centra la campanya de solidaritat de la Festa Major

La Festa Major dels últims anys ha trobat l’espai perquè l’entreteniment també es combini amb la solidaritat perquè malauradament el món continua estant ple de desigualtats socials. Si l’any passat el petit ajut solidari anava cap als refugiats en forma de xapes de Proactiva Open Arms o si fa dos anys el motiu eren les polseres de Conquistando Escalones per recollir fons d’una malaltia minoritària de distrofia muscular, enguany la Fundació Arrels i l’augment dels sensesostre són l’objectiu de col·laboració. Una xifra ho justifica: el recompte anual que fa l’Ajuntament ha registrat enguany un augment només a Gràcia de 31 persones dormint al carrer, de les 29 de l’any 2017 a les 52 del 2018.

Totes les parades de les comissions de carrers i de la Fundació Festa Major disposaran, doncs, d’informació de la campanya de la Fundació Arrels Ningú dormint al carrer i de petits elements de marxandatge de l’entitat per recolzar els seus projectes. El principal element de venda, la recaptació del qual anirà íntegra a Arrels, serà un imant de fusta en forma de cor amb el lema de la campanya. Aquests imants estan fets pels mateixos sensesostre que col·laboren directament amb l’entitat en les seves instal·lacions. Des de la seva creació, ara fa més de 30 anys, Arrels ha atès més d’11.500 persones sense llar. Campanyes com les que tindrà lloc durant la festa major pretenen aconseguir una vida més autònoma per aquestes persones proporcionant allotjament i atenció social i sanitària.

Des de fa uns anys, l’organització de la festa té en compte l’accessibilitat a l’hora de proposar les activitats per aconseguir una festa més inclusiva. Així, enguany es repetiran les visites guiades als carrers guarnits en un itinerari adaptat per a persones amb discapacitat auditiva, amb servei d’interpretació amb llengua de signes, organitzat pel Taller d’Història. Serà dijous 16 d’agost a les 10.30 h. Aquesta mateixa iniciativa s’oferirà, a les sis de la tarda, al refugi antiaeria de la plaça del Diamant. El refugi, per les seves característiques, no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Dilluns 20, hi ha programada una visita guiada i adaptada per a persones amb discapacitat visual.

Per la seva part, els Castellers de la Vila de Gràcia posen el seu gra de sorra amb un taller el matí de divendres 17 d’agost d’aproximació a la música dels castellers per a persones amb discapacitat visual mitjançant una visita audiodescrita i tàctil.

Aquest mateix dia hi ha una visita programada amb un audiodescriptor i amb la col·laboració dels referents dels carrers guarnits que recorreran la plaça de la Vila, Mozart, Fraternitat de Baix i Fraternitat de Dalt on es podran tocar part dels decorats.

La festa solidària també té un altre referent al punt verd Tabuenca del carrer Guilleries, on el guarniment ha estat realitzat pel Centre Ocupacional Eneida i totes les activitats són inclusives i adaptades a infants amb diversitat funcional. Així, entre les activitats programades destaca un taller d’hort urbà a càrrec del Servei de Rehabilitació Comunitària d’ARAPDIS i del Club Social Gràcia (16/08, 11.30 h), i una sessió de contes sensorials i inclusius on, a més de la paraula, es fan servir tots els sentits perquè tothom en pugui gaudir (18 h).

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *