El LEM 2018 perd l’espai de la Sonora però reforça la difusió digital del festival

El 23è Encontre Internacional de Músiques Experimentals de Gràcia – Barcelona, més conegut com a Dispositiu LEM 2018, presenta enguany dues novetats significatives amb una programació gairebé enllestida a menys de tres setmanes de la inauguració. L’acord amb dues plataformes digitals, TeslaFM i DubLab, servirà per reforçar la difusió de l’edició d’enguany així com d’altres continguts de Gràcia Territori Sonor.

El LEM 2018, que se celebrarà del 27 de setembre al 27 d’octubre a diferents espais del districte (Cinemes Texas, Soda Acústic, Centre Cívic La Sedeta, Almo2bar i la seu de Gràcia Territori Sonor) perd enguany La Sonora de Gràcia, i manté a Sarrià- Sant Gervasi Nota 79, que es va incorporar l’any passat, i a Ciutat Vella, l’Auditori del MACBA, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí i el bar Almirall.

L’emissora digital de recent creació TeslaFM emetrà en directe un seguit de sessions del LEM 2018. En aquest reforç de la difusió dels continguts del festival, Gràcia Territori Sonor ha arribat a un acord amb una altra emissora digital, DubLab, per emetre una selecció del fons d’arxiu de l’entitat organitzadora del dispostiu; un acord que començarà a arrencar el proper 10 de setembre amb la primera emissió.

Considerat un dels millors pianistes i compositors de les darreres generacions del jazz català, Sergi Sirvent serà l’encarregat d’obrir el LEM 2018 el proper 27 de setembre en una actuació al Texas amb la proposta Trumpet Affairs. “Camaleònic i imprevisible”, segons els organitzadors, Sergi Sirvent és també conegut pel seu vessant d’experimentador a partir del llenguatge del jazz d’avantguarda. L’exemple, Trumpet Affairs, en la qual Sirvent substitueix el piano per la trompeta. instrument que toca des de l’any 2000, però amb el qual no s’havia atrevit fins ara a encapçalar cap proposta en solitari.

El cartell del LEM 2018 el completarà una vintena d’actuacions, amb músics procedents de Barcelona, de la resta de Catalunya, de l’Estat espanyol (Andalusia, Madrid o País Valencià) i també de països com ara la República Txeca, Portugal, Polònia i Alemanya.

 

Primers noms. A banda de l’actuació de Sergi Sirvent, acompanyat del contrabaixista David Mengual i el bateria Ramon Prats, en la inauguració del LEM 2018 on prsentaran Likewise, primer disc del trio trio, altres noms confirmats són Dullmea i Sara Fontán (6/10), Gemma Lloret (13/10) i MIS (Moviment d’Insurrecció Sonora) (20/10).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *