Urgències desbordades

per Conxa Garcia

Llegia en un reportatge sobre l’estat de les urgències a la Vall d’Hebron, de la Laia Seró per al diari Jornada, que el personal mèdic del centre alertava que és “excepcional” el dia que no han d’ubicar pacients als espais de pas del servei. Això passa també a la resta de grans hospitals. Aquest hivern es van obrir de manera temporal algunes habitacions a l’Esperança, l’hospital que si ens descuidem ens tanquen, i ara tornem a tenir problemes. Ja no es tracta dels “pics” de la grip o de la calor i no es pot permetre la cronicitat d’aquesta situació. Catalunya inverteix un 3’8% del PIB (mitjana europea 7%). D’aquests diners només un 16’9% s’inverteix en l’atenció primària, quan el recomanable és un 25% i el 52% de les urgències es podrien haver resolt en un CUAP. La Sanitat pública catalana ha perdut 1.009 llits entre 2010-16 i s’han perdut 900 metges de primària. Les entitats i sindicats que defensen la Salut pública exigeixen, com nosaltres que en som usuàries, solucions. La bona voluntat, la imaginació i la professionalitat del personal sanitari no pot resoldre aquesta situació per sempre. Des del Grup de Salut de la Vila de Gràcia es refl exiona, treballa i lluita en la defensa d’una sanitat pública i de qualitat. No hem de deixar de petja un tema tan vital per a totes i tots. S’ha d’aconseguir revertir les retallades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *