Torrent d’en Vidalet 32

per Xavier Barberà, exprimer secretari del PSC-Gràcia 

Aquesta ha estat l’adreça de la seu dels socialistes graciencs fi ns ara, des del 1997. Un local que n’ha viscut de tots colors, com el barri, com la ciutat, com el país. Hi hem celebrat victòries sonades, com la del 16 de novembre de 2003, quan Pasqual Maragall va començar a acariciar la presidència de la Generalitat. Tanmateix, també hi hem viscut nits de desfeta, com la patida a les municipals del 24 de maig de 2015, quan vam passar d’11 regidors a 4 a Barcelona, i de 4 consellers a 1 a Gràcia. Però la militància gracienca mai ha estat complaent en la victòria ni resignada en el fracàs. Segons l’ocasió, ens hem reinventat; i quan ha calgut, ens hem refet. Prova d’aquesta ressorgiment és que acabem d’obrir nova seu a Gràcia, al carrer Montseny, 36.

Pel nostre local de Torrent d’en Vidalet hi han passat les persones més rellevants del socialisme barceloní i català: Pasqual Maragall, Raimon Obiols, José Montilla, Joan Clos, Jordi Hereu, Miquel Iceta o Jaume Collboni, per només citar-ne uns quants. Hem gaudit de la saviesa de l’Isidre Molas, dels coneixements de la Meritxell Batet i de l’experiència de la Laia Bonet, militants tots ells de lanostra agrupació.

Hem estat una agrupació activa, protagonitzant nombrosos debats, celebrant incomptables assemblees, presentant llibres, analitzant la política del districte, proposant millores per als barris, aportant centenars d’esmenes als congressos del Partit, escollint els nostres representants i organitzant diverses eleccions primàries. En definitiva, traient tot el suc possible a les quatre parets de Torrent d’en Vidalet.

Durant tots aquests anys hem tingut la porta oberta perquè hi entressin, es reunissin i parlessin nombrosos col·lectius: veïnals, artístics, joves, immigrants, etcètera. Més d’un estiu vam servir de magatzem perquè els veïns i veïnes del proper carrer Bruniquer hi guardessin els seus guarnits de Festa Major mentre els estaven preparant, el que donava un toc de color a les nostres estances.

Podem dir que sempre hem estat una organització política amb presència física al Districte, tant humana com d’espai. Abans d’estar a Torrent d’en Vidalet, primer vam estar al carrer Pere Serafí i després al Carrer Gran. No tots els partits graciencs poden dir el mateix. Alguns companys –com l’Isidre Molas, la Marina Bru, en Joan Ferrer o l’Eugeni Giralt– han estat a totes tres seus.

Aquests 21 anys també ens han reportat tristos adeus. Ens va deixar en Jaume Pintanel, vam acomiadar en Juli Busquets, van traspassar els companys Joan Josep Egea i Josep Llach, i com no, vam plorar la mort de l’estimat Albert Musons. A la nova seu els tindrem sempre presents.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *