Carme García

per Conxa Garcia

Us recomano l’exposició de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona que, amb el títol Des del terrat, es pot veure fins a finals d’octubre i on podem gaudir d’una mostra de l’obra de la fotògrafa barcelonina Carme García Padrosa (Barcelona 1915-2015). Trobareu unes seixanta fotografies en blanc i negre, que formen part del llegat que va fer a la nostra ciutat de més de nou mil imatges. Aquesta mostra ens permet veure els seus retrats de la vida quotidiana del barri Gòtic, als voltants dels carrers d’Avinyó i Carabassa. Moltes d’aquestes fotografies estan fetes des del terrat de casa seva, on tenia el seu estudi. Des del terrat baixava a les cases veïnes per captar escenes d’interior, per sortir després pels carrers de Barcelona, també d’altres ciutats. No fa diferències entre espai públic, semipúblic i privat; entre el viatge i l’espai domèstic. Per a ella l’important és la vida que succeeix en tots aquests espais com un continuum. Una obra molt humana i de gran qualitat. Era fotògrafa amateur des dels anys trenta, va guanyar alguns concursos dels pocs que es va presentar, no va fer gaire res per donar-se a conèixer. És una de les pioneres de la fotografia del segle XX.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *