El Jove Regina prepara una festa al maig pels 30 anys del teatre i els 40 de La Trepa

No és fàcil agafar el relleu d’un projecte en plena crisi. Mariona Campos es defineix com la mitjana de tres germans: la gran és la companyia La Trepa, que ja ha fet quatre dècades, i el petit és el Regina, que enguany compleix els 30. I com sortir de port és molt fàcil que tornar-hi després de navegar amb aigües turbulentes, com apunta la directora de la sala gracienca, el teatre celebrarà l’efemèride al maig, quan hagi acabat la temporada.

“Hi ha hagut moments que pensava que no arribaríem als 30”, explica Mariona, que tot i les dificultats també assegura que enceten el curs molt il·lusionats i contents per formar part d’un projecte que està en una edat “interessant”. Així, la festa –encara per definir-ne els detalls- serà conjunta amb la companyia La Trepa, impulsora i ànima del teatre. “Ens agradaria que fos una celebració amb la implicació del districte, perquè, tot i que estem a la frontera, nosaltres ens sentim part de Gràcia”. Segons la directora, a la gent li encanta viure la màgia del teatre, així que una proposta seria obrir les portes de la sala als clients i espectadors i fer-los partícips de la celebració.

La programació seguirà la línia dels darrers anys, amb l’aposta per al teatre familiar i adolescent com a eix principal. “Sempre hem fet teatre pensat per adolescents, però ara potser es fa més visible”, apunta Mariona. La novetat i el risc del Regina va ser començar a programar les obres per als joves els caps de setmana, fora de l’horari escolar, i fer programació estable. Objectiu: educar un nou públic. “Jo ho he tingut molt fàcil, perquè m’he criat en un teatre. A la platja hi va la gent que sap nedar, i els que no es queden a casa. Potser el símil es pot aplicar al teatre”. Mariona confessa que trobar l’equilibri no és fàcil però té clar que els infants i joves s’apropen al teatre amb històries que li són properes.

Per això al Regina va funcionar molt bé la temporada passada Ningú et va dir que fos fàcil (coproducció amb el GREC 2016), Paràsits. La història dels Pirates d’Edelweiss o La rebel·lió, adaptació del llibre de George Orwell. “Primer són les versions adaptades i després ja voldran veure els clàssics”, assenyala. De tota manera, la directora i actriu gracienca també assegura que abans el teatre per a joves era molt més arriscat. “Si programéssim ara El cercle de guix caucasià de Bertolt Brecht com va fer la meva mare al 93 em dirien que això els nens no ho entenen”.

 

Humor per als adults. Tot i que el segell del Regina és la programació infantil i juvenil, el teatre també inclou un cartell per a públic adult. “L’oferta en general és molt gran així que nosaltres hem apostat per l’humor”, explica Mariona Campos, que confessa que li agraden molt els monologuistes (sobretot Godoy).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *