Més sobre Travessera de Dalt

per Associació de Comerciants de Travessera de Dalt

Com be diuen des de la Plataforma Gràcia On Vas?, cal recordar que el Pla d’Usos del Districte de Gràcia, va ser el resultat d’un procés participatiu, però malauradament sense la mateixa atenció a totes les bandes. L’Associació de Comerciants de Travessera de Dalt, que engloba 56 comerços de la Travessera i rodalies, va participar a totes les reunions informatives que li afectaven, defensant sempre la zona que es proposava inicialment per la Travessera de Dalt, ZE-3 Ronda del Mig, zona genèrica o d’expansió, desprès de que l’equip tècnic de l’Ajuntament de Barcelona hagués fet un diagnòstic de les diferents zones, és a dir, zona sense cap limitació de densitat o distància pels establiments de concurrència pública. Cal recordar que als tallers participatius dels barris del nord, on s’inclou la Travessera, van participar 22 persones i al taller de comerç, 24, tenint en compte que dins d’aquests números s’incloïen representants de la nostra Associació. Al mes d’abril del 2015, l’Associació de Comerciants de Travessera de Dalt, va posar en coneixement de l’Ajuntament i de la pròpia Plataforma Gràcia On Vas?, que a un dels resums que va fer la plataforma després d’aquestes reunions, s’havia inclòs, per error, la Travessera a la zona de restricció, quan no s’havia parlat a cap reunió ni s’havia justificat tècnicament el canvi de qualificació de la zona. Presumptament era una errada que s’havia de solucionar.

En el plenari del Districte en el que es va aprovar inicialment el Pla d’Usos, la Travessera de Dalt continuava estant com a ZE3-Ronda del Mig, zona genèrica o d’expansió. La plataforma Gràcia on Vas? va demanar a la seva intervenció la inclusió a la zona de contenció. Si bé la plataforma representa una part de la ciutadania, és clar que no a tota. Ni tant sols sabem si entre els seus participants hi ha veïns i veïnes del nostre carrer. El Pla d’Usos es va aprovar al consell municipal, incloent la Travessera de Dalt a la zona de contenció. Als comerciants no se’ns va fer cas.

Des de l’Associació de Comerciants de la Travessera de Dalt defensem el comerç de proximitat, la diversitat i la qualitat del mateix que, ara per ara, estem perdent. La riquesa comercial s’aconsegueix fent una zona atractiva i comercialment rentable. El nostre objectiu és que la Travessera de Dalt deixi de ser una via ràpida i sigui un carrer més humà on la gent del barri s’estigui, passegi, faci vida al barri i per suposat compri a les botigues. Entenem els establiments de pública concurrència, no només bars o restaurants, sinó forns amb degustació, gelateries, etc… com a dinamitzadors d’aquesta vida de barri i no les botigues de conveniència, sobre les quals no hi ha límit i que estan substituint a les nostres botigues tradicionals. Val a dir que vam defensar també l’eixamplament de les voreres, però no perquè es convertissin en aparcaments de motos, proliferant les de lloguer, o via ràpida per bicis o patinets elèctrics, sinó per aprofitar-les amb serveis pel barri, tal i com es va pensar en el planejament inicial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *