Gràcia Llegeix suspèn l’edició d’enguany i buscarà més suports per a l’any vinent

Gràcia Llegeix, el festival nascut per apropar els lectors de Gràcia i de Barcelona a la literatura i que celebrava a l’octubre la tercera edició, es prendrà un any de “descans” tot i tenir els principals eixos i espais tancats a l’estiu (veure l’Independent 718). El motiu: manca de recursos econòmics. Tot i que els seus organitzadors ja eren conscients que seria un festival low cost després de la marxa del seu principal patrocinador, tenien confiança en trobar altres suports. “Una cosa és partir d’un pressupost zero i una altra és que haguem de posar diners de les nostres butxaques”, explica Sebastià Bennasar, un dels principals impulsors del Gràcia Llegeix. L’escriptor reconeix que sense cap recurs, el festival representava un alt cost personal i professional als seus organitzadors.

L’edició d’enguany estava centrada en les figures de Manuel de Pedrolo i Pompeu Fabra i ja tenien diferents activitats acordades, com ara una conferència a la biblioteca Vila de Gràcia centrada en Temps obert, sèrie de Pedrolo que arrenca amb cada una de les onze novel·les que la conformen partint de les possibilitats derivades d’un bombardeig al carrer Banyoles. La llibreria la Memòria també s’havia sumat a la iniciativa acollint diferents ponències. De tota manera, Bennasar confia en poder recuperar el festival el 2019, i tornar a portar a terme l’esdeveniment amb més suports. “El Districte ens ha ajudat sempre amb la cessió dels espais, fet que no representa diners directes però sí són qui més ens ajuda, ja que seria impossible per a nosaltres llogar l’auditori de la Jaume Fuster, per exemple”, afegeix l’escriptor gracienc.

La Fira dels Llibreters de l’octubre, programada dins del Gràcia Llegeix, es manté per ara per dissabte 20 d’octubre a la plaça de la Vila, tot i que encara falten llibreries per confirmar.

 

Le Nuvole, set anys a la ‘Resistència’. Aquest dissabte a partir de les 19.30 h la llibreria italiana Le Nuvole celebra amb una festa set anys “amb la porta oberta”. “Sempre m’emociono molt perquè la gent no ve per assistir a cap presentació literària ni per veure cap autor sinó per celebrar amb nosaltres que seguim aquí”, explica Cecilia Ricciarelli. La llibretera assegura que no ha estat gens fàcil mantenir el seu projecte; la crisi econòmica o l’era Amazon, alguns dels motius. “Com diu una amiga, algun dia ja no estarà de moda ser ignorant”, afegeix la Cecilia, que confia en “l’esperit de la ciutat”, que malgrat tot fa que moltes persones segueixin sortint al carrer, omplint les places i visitant les llibreries. “Elles i nosaltres som la Resistència”, assegura la Cecilia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *