Gràcia recuperarà les 24 hores d’atenció mèdica a partir del 5 de novembre amb l’obertura del nou CUAP

Després dels múltiples i clàssics endarreriments que han pulveritzat les primeres previsions d’obertura, que es van situar un ja llunyà any 2016, el CatSalut ja ha donat data fixa i inamobible a l’obertura del Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Gràcia, amb servei de 24 hores, tal com funciona des de fa anys arreu de la ciutat.

Serà el 5 de novembre a les vuit del matí quan el districte deixarà de ser l’ovella negra en aquest tipus de servei, que va quedar retallat l’any 2011, i els ciutadans, de fet, ja podran visitar les noves instal·lacions en una jornada de portes obertes el proper 30 d’octubre en horari de 15.00 a 18.00 hores.

El nou CUAP Gràcia s’ubicarà, com estava previst, a la planta primera de l’actual CAP Larrard i tindrà porta pròpia d’accés pel carrer Larrard, on des del passat gener també s’ha ampliat la vorera i s’ha arranjat la calçada perquè les ambulàncies tinguin espai per desencotxar malalts.

La comissió de seguiment de les obres del CUAP Gràcia ha donat per acabats aquesta setmana els últims detalls de les obres d’adequació que s’han fet en els últims mesos. “Era una demanda de fa molt de temps i fins i tot a alguns de nosaltres se’ns anava apagant l’esperança”, ha explicat la consellera de Salut, Àngels Tomàs, jugant irònicament amb el nom de l’hospital limítrof que des de l’1 de desembre de 2015 va assumir en un primer pas de recuperació el servei del CUAP entre les 8 del matí i les 12 de la nit.

Segons Tomàs, en un balanç d’aquests gairebé tres anys de reobertura parcial, s’ha comprovat amb dades que “han anat augmentant les visites i que s’ha recuperat el canvi de costums”. El tancament del servei va provocar que la gent es desplacés a Sant Pau. “Hem de tornar a fer veure que el CUAP és per a l’atenció mèdica i els hospitals han de prioritzar els casos greus”, ha conclòs la consellera.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *