Ràbia i fermesa un any després del 20-S

Quatre veus puntals dimecres a Lluïsos la vigilia de l’aniversari del 20-S, el dia que el procés es va desbordar amb la irrupció de la Guàrdia Civil a la conselleria d’Economia i ni això va impedir que se celebrés el referèndum de l’1-O. David Fernàndez i Jaume Asens, d’una banda, eren fa un any a la seu de la CUP, en risc de ser escorcollada per la policia espanyola sense ordre judicial, i Esther Almor i Eva Fontova eren a la conselleria. L’activista en qualitat de mediador, el tinent d’alcalde integrant un ‘legal team’ jurídic, l’Esther com a treballadora pública i l’Eva com a voluntària de l’ANC. Havent vist prèviament el documental 20-S, de la factoria Mediapro, el públic va rememorar la cronologia dels fets, i a dalt i a baix de l’escenari en va quedar un pòsit de ràbia i alhora fermesa. Però, i un any després quina sensació en queda? “L’Estat va dir s’ha acabat el bròquil, i no ens aturarem però ho haurem de fer d’una altra manera”, va dir Eva Fontova. “També l’Estat té por del que té al davant”, va advertir David Fernàndez. “El camí és Estrasburg perquè qualsevol sentència que no sigui l’absolució serà injusta”, va augurar Jaume Asens. “Vam haver de suportar agents de la Guàrdia Civil amb metralletes al lloc de treball i tenim companys a la presó; no queda cap altra opció que seguir defensant les llibertats”, va concloure Esther Almor.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *