Tanca el Pumarejo, la sala de referència musical de Vallcarca

La història del Pumarejo, la sala de referència musical de Vallcarca, ha emprès un punt i seguit que l’allunyarà de les fronteres del districte, amb certa probabilitat cap a l’Hospitalet. Dos anys ha durat a Vallcarca l’aventura que va engegar gent com el Jota Batalla, el Xavi Sánchez o la Maria Pleguezuelos, inspirats per un local referent a Sevilla immortalitzat en una cançó dels Pony Bravo. En els baixos d’un edifici al carrer Gomis 42, la idea va prendre forma d’associació cultural per salvar llicències de bar i, al preu mòdic de dos euros per ser soci, va fer ressonar entre les seves parets els grans noms de la brega de la ciutat però també Xarim Aresté, Seward o Nico Roig. Els últims compassos van sonar el 31 d’agost amb uns clàssics del segell amic Ojalá esté mi bici: Tilde, Nalga, Caja de Ordenación número 4 i Zozobra, en benefici de Ràdio Bronka.

“Hi ha hagut dificultats de convivència amb els veïns però la clau ha estat que els propietaris de l’edifici volen vendre el bloc sencer i nosaltres ja érem els últims”, explica en Xavi Sánchez. Però la gent del Pumarejo no fa la lectura del tancament i adéu-siau, sinó de la segona part. “Volem créixer, busquem una transformació: seguir com a estudi i buscar una sala per a concerts”, afegeix Sánchez. El lloc, de moment en exploració en l’anomenat Districte Cultural de l’Hospitalet, es podria simplement feminitzar en el nom: La Pumarejo, per la sala, té moltes possibilitats. De moment, concerts itinerants. Next date: 12 d’octubre, al This side up, del Paral·lel, amb Ljubliana & the Seawolf, Bilgraski i Iglusosegado.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *