Arrenca el LEM 2018, reivindicat com a festival de música “normal”

El pacte assolit i reforçat any rere any amb les administracions públiques ha estat la peça clau que ha permès consolidar, després de 23 anys, l’Encontre Internacional de Músiques Experimentals de Gràcia – Barcelona. Així ho han volgut deixar clar aquest dijous els resposables de Gràcia Territori Sonor, entitat impulsora del LEM, durant l’acte d’inauguració de l’edició d’enguany. “Davant de la gran uniformitat cultural actual, apostar o intentar animar una escena que sempre parteix d’un microcosmos de creació d’una ciutat requereix d’un pacte amb la institució pública”, ha explicat Víctor Nubla a la presentació del LEM aquest dijous als cinemes Texes. Majoritàriament gracienc (cinc dels nou espais del festival estan ubicats al districte), el LEM es posiciona com una proposta que programa música “normal”, fet que “ens dóna un respir enter tants i tants festivals al nostre territori que programen coses estranyes”, segons han deixat escrit l’equip de GTS. Aquest distanciament amb altres propostes musicals de la ciutat, més emmarcades en “lògiques de mercat internacional” i que no tenen “una dimensió local”, tal i com ha afirmat Daniel Granados, director del programa Cultura Viva de l’Ajuntament de Barcelona, situen al LEM com un festival arrelat al territori, que obre portes, que treballa durant tot l’any en la investigació i cerca de propostes i artistes que es donaran a conèixer durant un mes, fins al 27 d’octubre. “El LEM no permet una aproximació superficial. Sí, s’ha de tenir curiositat i venir a escoltar el concert”, ha afegit Nubla.

El cartell d’enguany ofereix una vintena d’actuacions (cinc menys que l’any passat, per raons econòmiques) i “preus populars”, recorda Víctor Granados.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *