L’Ateneu de Fabricació enllesteix la nau de Perill i prepara el concurs de gestió

Gràcia estrenarà gairebé a la ratlla del final de mandat el nou Ateneu de Fabricació que tants terminis anunciats ha superat i que ara sí que de debò s’està arranjant internament en plena recta final en una nau del carrer Perill número 8. Les obres, que van començar l’any passat, el 27 de novembre, estan a punt d’acabar-se el mes que ve, segons fonts municipals, i al desembre entrarà el mobiliari i la maquinària dels projectes que s’hi faran.

L’Ateneu de Fabricació de Gràcia, que s’integra en una xarxa de ciutat on ja hi ha actius els ateneus de les Corts, Ciutat Meridiana i la Fàbrica del Sol a la Barceloneta, abordarà com a últim tràmit el concurs de gestió que estan acabant de definir els tècnics municipals i centrarà la seva activitat en projectes de recuperació d’eines, materials i processos artesanals, a més del foment de la sostenibilitat a través del reciclatge. En aquest àmbit hi entraran des dels artesans de la Vila fins als festers de Festa Major.

L’Ateneu de Fabricació és un dels elements ja consolidats del pla d’equipaments 2019-2025 que dimecres que ve aprovarà el ple en una mesura de govern que en els últims anys ha reivindicat sobretot ERC i que ha calat en la sensibilitat tant del Districte governat per CiU (2011-2015) com de l’actual de BCN En Comú. Però no és fins ara que s’ha concretat un pla que ja es va presentar en el ple de juliol passat (vegeu número 718), amb un reconeixement als 270 equipaments existents als cinc barris del districte, on hi ha 11 àmbits d’actuació entre els quals destaquen l’educació (77 equipaments), l’atenció i inclusió social (50), els cicles de vida (41), la cultura (28), els esports (24) i la salut (22). Tal com es va definir en les prioritats de govern, el pla s’aprovarà remarcant la necessitat de tres escoles bressol, una escola de música, un institut al nucli històric (a més del de Vallcarca, l’estrena dels cicles formatius en els nous i actuals instituts, un centre esportiu i sobretot més residències per a gent gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *