Xabier Díaz, Feliu Ventura i el festival Connexions, reclams de la Tardor Folk

L’agenda musical de tardor comença amb intensitat al Centre Artesà Tradicionàrius amb el concert presentació del nou treball de Xabier Díaz, Noró (Algunhas músicas do norte), un treball conjunt amb les percussionistes i cantaores de música tradicional Las Adufeiras de Salitre, que posa accent a les músiques que habiten al nord-oest peninsular. Xabier Díaz descriu el disc con un retrat del seu timeline més recent, com una necessitat de millorar el mètode, una insistència del seu anterior treball The tambourine man. En aquest cas també els acompanyen l’acordionista Javier Álvarez i Gutier Álvarez a la viola de roda i al violí. El concert és diumenge 7 d’octubre a les set de la tarda.

Un altre plat calent de la Tardor Folk es viurà del 18 al 28 d’octubre, quan se celebri la setena edició del festival Connexions, el cicle de diàlegs musicals organitzat pel Taller de Músics, amb deu propostes a diferents espais de la ciutat; el CAT n’acollirà quatre: Carola Ortiz & Charu Hariharan (21/10), Orpheus XXI (25/10), Feliu Ventura & Xerramequ i els Aborígens (26/10) i Young Effervescence Big Band (28/10). El concert del cantautor valencià s’emmarca, a més, en el cicle d’humor Gràcia Riu.

El 2015, Ventura va parir el seu particular homenatge musical a Ovidi Montllor -coincidint amb els aleshores 20 anys que l’artista alcoià va “marxar de vacances”- acompanyat del combo català de reggae Xerramequ i els Aborígens. El resultat va ser l’espectacle Faré Vacances: una visita a Ovidi Montllor. L’aventura ha tingut diversos episodis i un disc complet, Sessions ferotges, amb “15 noves perles” entre adaptacions per jamaicanes de clàssics de l’Ovidi i el propi Ventura, a més de cançons creades per a l’ocasió com l’homenatge a Guillem Agulló, El darrer somriure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *