Argentina

per Conxa Garcia

El Senat argentí no va aprovar el projecte de llei de despenalització de l’avortament (per 7 vots) que, prèviament, havia aprovat el Congrés de diputats. Es tractava d’una llei similar a l’espanyola. La llei vigent ha provocat la mort de milers de dones i nenes, per no tenir accés legal i segur a la interrupció de l’embaràs. Cada tres hores, una nena d’entre 10 i 14 anys es pot convertir en mare i més de tres mil dones han mort els darrers 35 anys pel fet de no poder accedir a un avortament segur. La nova llei hagués tallat d’arrel el fet que moltes dones no els quedi més recurs que arriscar la vida, la seva salut i la llibertat, perquè s’exposen a anar a la presó. Fa poc es va aconseguir a Irlanda que avortar no fos delicte, ara caldrà esperar a l’any vinent per veure si es pot aconseguir l’aprovació de la nova llei a l’Argentina. Des de la Campaña Nacional por el Derecho al Aborto Legal, Seguro y Gratuito era la setena vegada que presentava un projecte de llei. “Cada mort per avortament clandestí és un femicidi per un Estat absent”, com s’ha llegit a les marxes. L’avortament no és un crim, no té cap fonament en el dret internacional i viola els drets de les dones. A Barcelona es va fer una concentració davant del Consulat. Les dones argentines tenen el nostre suport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *