El grup de diàleg interreligiós de Gràcia revela la diversitat espiritual del districte amb una guia

Diàleg i respecte. Aquests són els principis que inspiren al grup de diàleg interreligiós de l’Associació Unesco a Gràcia, que tot just acaba de fer un any. Aquesta primera etapa ha servit per fer un reconeixement previ de la diversitat espiritual i religiosa del districte, que s’ha plasmat en una guia -més aviat d’ús intern-, i per posar en marxa diferents activitats i estratègies comunes que serveixin per “normalitzar la presència” en el territori d’aquesta realitat i diversitat religiosa. “Són més els elements que ens uneixen que no els que ens separen”, explica Quim Cervera, coordinador del grup, qui fegeix, “el fons de totes les tradicions és la recerca de la pau”. A més del coneixement mutu i l’aprenentatge d’altres creences a partir de visites i trobades, el grup busca la connexió amb el barri. “La vessant religiosa està menyspreada, reduïda estrictament a l’àmbit personal, però creiem que els nostres valors són vàlids i poden aportar molt a la societat”, assegura la Margarida, dels Lluïsos de Gràcia.

Aquesta voluntat de comunicar-se, de mantenir un diàleg permanent “en una societat cada vegada més diversa”, i alhora projectar-se a l’esfera pública, es pretén materialitzar amb diferents iniciatives, com ara l’organització d’un acte públic per Nadal, una taula rodona oberta pel febrer durant la Setmana Internacional de l’Harmonia o activitats a les escoles (han iniciat els primers contactes amb alguns centres del districte).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *