Adéu a Montmany 3, històrica casa okupa

Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres la històrica casa okupada del número 3 del carrer Montmany, un espai que des de fa dues dècades almenys havia funcionat com a habitatge lluny dels focus i llistes oficials. Fonts dels moviments socials vinculats històricament a la casa han explicat que el propietari ha decidit posar fi a la certa permissivitat dels últims anys perquè “ara vol vendre”. 

La decisió, comunicada fa uns dies als inquilins, s’ha executat en forma de desallotjament sense previ avís amb una actuació de la Brimo on hi ha hagut moments de tensió. De fet, la presència policial s’ha fet visible poc després del migdia quan agents de seguretat ciutadana s’han presentat a la porta del immoble i davant de les primeres mostres de protesta han avisat la Brimo, que en la seva actuació ha enretirat amb alguna empenta la cinquantena de manifestants que s’hi han concentrat.

El desallotjament de Mont­many 3 posa fi a un espai històric on hi havia ja una segona generació dels primers okupes que hi van entrar, joves estudiants vinculats a la CNT, a finals dels anys noranta. A l’immoble, segons expliquen fonts dels moviments socials, també hi va viure en Roger Albert, el jove llibertari assassinat per un grup de neonazis durant la Festa Major de 2004 amb un ganivet de caça.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *