El Districte defensa que el soroll s’ha reduït a Sol en quatre decibels de mitjana

El pla de pacificació de places es continua veient mig ple o mig buit segons l’òptica del Districte i dels veïns. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, aprofitant la intervenció central de què disposa en el ple i contestant el front que cinc partits i les plataformes veïnals de Sol, Virreina, Nord i Diamant han format, ha volgut donar alguna dada: hi ha hagut una reducció del soroll en totes les franges del dia “però especialment a la franja nocturna (entre les 23h i les 7 h) de fins a quatre decibels de mitjana”.

Aquest, segons Badia, és un dels elements clau de la bona direcció que ha agafat el pla de pacificació en els tres anys que ha estat assumit amb noves mesures pel nou govern, i en el qual també es vol destacar des de la institució el calendari d’activitats a l’espai públic amb els tallers de jocs de maig a setembre (“un creixement del 70% d’hores i 13.078 participants”, ha apuntat) i l’augment del servei de Guàrdia Urbana amb 3.648 hores de feina a peu de plaça. L’àrea de jocs infantils, l’eliminació de la passarel·la sobre la rampa d’accés al pàrquing, les jardineres i més papereres són altres mesures.

Però l’estiu s’ha acabat i el premi, segons el Districte, són aquests quatre decibels de mitjana menys en el soroll ambiental que els veïns han contraatacat amb sonòmetres fins i tot de projectes europeus com Making Sense.

La visió dels veïns, que curiosament són els que donen xifres, precisa que és cert que s’hagi reduït el soroll, de 78 a 74 decibels, “insuficient i lluny encara dels 60 decibels que remarca la Unió Europea”, apunta una de lesportaveus dels veïns organitzats. “Amb la plaça buida estem a 68 decibels , un cop ha actuat la Guàrdia Urbana, i amb la plaça plena no baixem dels 72-73”, completa aquesta font.

El temor dels veïns és el final de l’estiu, que no té per què significar un buidatge de la plaça i que sí significa la finalització de les mesures de reforç policial i social. La comparació de les dades, segons aquests veïns, s’ha de fer quan s’hagi acabat aquesta presència policial, justament aquest mes d’octubre. “Tot el que no es compari quan hi sigui o no hi sigui la policia és artificial, i estem lluny de solucionar el problema”, conclouen.

De moment, en el ple d’aquesta setmana, el PDeCAT, ERC, PSC, PP i C’s han forçat la convocatòria d’un ple extraordinària per tractar la problemàtica de les places, no només de Sol, sinó dels casos que s’estan amplificant sobretot a Nord i Virreina.

 

Arrenca la taula a Nord i Poble Romaní vol mediadors. Les taules ciutadanes de les places s’han ampliat enguany a la plaça del Nord amb la primera reunió de dinamització la passada setmana amb la intervenció dels mediadors. Justament aquesta figura és la que demanen els veïns de Poble Romaní en el seu debat particular. 

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *