Així veu el veïnat la reforma de la Travessera de Dalt

per l’Associació de veïns i veïnes de la Travessera de Dalt

L’Associació de veïns i veïnes de la Travessera de Dalt també té coses a dir després de la finalització, ja fa un any, de les obres de remodelació d’una part del carrer. Han passat mesos i les deficiències que han aparegut i les que ja venien des de l’inici continuen en el mateix punt per la manca de voluntat de l’Ajuntament en solucionar-ho i ni tan sols amb ganes d’atendre com cal l’Associació.

El veïnat des del primer moment va veure com havia desaparegut una parada d’autobús del costat mar, en deixen dues i algú no va calcular bé la distància perquè la parada davant el número 36 de Travessera de Dalt queda massa lluny de les de Lesseps, sobretot amb les línies 24 i D40. El manteniment de la neteja en general és deficient, des de les boques d’entrada de la recollida d’escombraries que es mantenen llardoses contínuament, passant per la mitjana del carrer on sota les plantes pots trobar de tot, fins a les mateixes voreres que necessiten més aigua quan no plou. Fa mesos una ambulància va arrancar un arbre deixant l’escocell buit, continuem sense arbre però sí que tenim un forat ple de brutícia.

El canvi de les parades del bus turístic per les obres ha acabat perjudicant el tram de la rampa del costat muntanya per on ja circulaven els autobusos 24 i 32, ara D40. Actualment també hi circulen les dues companyes del bus turístic, fet que comporta un excés de trànsit per un lloc on s’havia pactat que havia de ser zona de pacificació i que a més, havent eliminat el senyal que prohibia girar els vehicles a la dreta des del carrer Ca l’Alegre de Dalt cap a Travessera de Dalt, s’ha donat l’opció a què circulin més cotxes. I tot això amb un paviment deplorable.

L’horari de càrrega i descarrega no acaba de funcionar, impedeix massa sovint la rapidesa de l’autobús i crea embussos sobretot en hores punta.

El punt més negre i que ha perjudicat molt el veïnat és l’abús que en fan les bicicletes, les motos, patinets i d’altres elements en la utilització de les voreres, que fa molt difícil la convivència de tots plegats. Les persones han perdut el seu espai que han de cedir contínuament, per no prendre mal. L’incivisme s’ha de combatre i l’Ajuntament no ha complert els seus compromisos, ni trobant alternatives a l’aparcament de motos (ara circulen amb el motor encès, motorista inclòs entrant i sortint de les voreres), deixant taques de greix al paviment i aparcant a tocar dels bancs on seuen les persones, ni pel que fa a les bicicletes, més aviat sembla que els que fem nosa som els vianants, ja que sovint ens criden l’atenció perquè no poden circular a la seva velocitat.

Farts de tanta deixadesa, potser haurem d’emprendre accions contundents perquè a qui li pertoqui es posi les piles d’una vegada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *