La realitat i el Parlament

per Lluís Bou

La trencadissa entre els grups independentistes és un cop fort al procés independentista, però és un cop tan i tan fort que revoluciona el sistema institucional de Catalunya. 

Amb el pacte entre ERC i PSC a la Mesa del Parlament, que impedeix votar el president Carles Puigdemont i els presos de JxCat Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull si no acaten les ordres del jutge Pablo Llarena, queda evident que la interferència judicial espanyola està alterant les majories d’una cambra democràtica. 

El Parlament ja no representa l’expressió dels catalans i catalanes, perquè un jutge n’ha modificat la composició utilitzant una interpretació forçada de delicte de rebel·lió. I això cal recordar que no passa a cap país democràtic. Les votacions que s’hi facin a partir d’ara quedaran tenyides d’aquesta alteració democràtica. La diputada de la CUP Maria Sirvent ho va dir molt encertadament al ple.

Amb la decisió de JxCat de no voler suspendre els seus diputats exiliats o presos, i el pacte a la Mesa entre ERC i el PSC per no permetre’ls votar, han caigut les caretes i s’ha vist la realitat del que fins ara havia anat trampejant el Parlament amagant-se en bardisses reglamentàries i guanyant temps. 

Però en realitat un jutge ja va impedir l’elecció de Puigdemont, va impedir la de Sànchez i va empresonar Turull a mitja investidura. Polítics i diaris van fer els ulls grossos com si la cambra tingués una vida democràtica, no intervinguda. Però no hi ha més cera que la que crema, i aquesta setmana a l’escenari hi aparegut la realitat del Parlament de Llarena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *