Un viatge amb iPhone pel cel i l’arquitectura

El jove artista madrileny Nacho Martínez exposa des de fa anys digitalment al seu perfil d’Instagram (@carreteromolero), però acaba de fer, per primer cop, el salt al món físic. I ha estat a la galeria Las Cosas de Martínez, agitadors incansables de la cultura i l’art des del seu espai a Diluvi 5 (i també al virtual, amb els seus posts divertidíssims). 

Oh Cielos és un viatge pel cel i l’arquitectura de diferents ciutats, resultat dels múltiples viatges de l’autor per ciutats com Madrid, Nova York, Bogotà o Ciutat de Mèxic. I Gràcia, és clar. Només entrar a la sala d’exposicions de Las Cosas de Martínez et donen la benvinguda dues imatges: la torre del rellotge de la plaça de la Vila i al costat, la Puerta del Sol; fan una parella molt ben avinguda. Inés García, ànima de l’espai, explica que la mirada de Carrero és “una mirada de dissenyador gràfic”, centrada en el perfil que damunt d’ell creen cornises, balcons, cúpules, xemeneies, anuncis… I amb l’única arma d’un iPhone a la butxaca. El resultat és una “curiosa paradoxa: un invent com l’smartphone, que tiranitza l’usuari obligant-lo a mirar al terra durant hores cada dia, demostra les possibilitats com aparell fotogràfic fent que l’espectador, a través del talent de l’artista, canviï l’enquadrament i miri cap a les altures”.

L’anècdota (significativa) de l’exposició és que Apple, amb un compte d’Instagram de vuit milions de seguidors, ha seleccionat quatre fotos de Carretero, tres de les quals es poden veure a la exposició de Las Cosas, que la mantindrà fins el 3 de novembre. Segons la galeria, l’exposició demostra “expressió i art a partir d’imatges fetes i editades amb un quotidià smartphone”.

Després de quatre anys a la Vila, Las Cosas de Martínez segueix la seva aposta per la creació artística, mantenint un espai comercial que acull l’obra de diferents artistes d’aquí i d’arreu (“molts són de KmO”, com diu la responsable de la galeria), amb l’organització d’exposicions i amb tallers trimestrals de diferent temàtica. El més recent, que ha començat ara i fins desembre, El canto de las sílabas, de poesia. “Riem moltíssim”, conclou García.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *