BCN En Comú retocarà el seu grup municipal almenys amb una baixa després de les eleccions

Amb el regidor Eloi Badia mig acomiadant-se en actes públics o en respostes a l’última entrevista de l’Independent (vegeu núm. 720), el grup municipal de BCN En Comú, amb cinc seients de disset en el consell local, ha començat també a set mesos de les pròximes eleccions municipals a manifestar les voluntats individuals de continuïtat en el proper mandat.

Fetes les consultes als cinc consellers i conselleres queda clar que el nucli dur del grup, el portaveu minicipal, Robert Soro, i la consellera tècnica Judith Calàbria, repetirà; sempre i quan les eleccions primàries de l’assemblea de Gràcia En Comú ho validi. Soro ha assegurat que es tornarà a presentar per “ser present” en el proper mandat en projectes iniciats com Vallcarca. “Val la pena que algú ja sàpiga com funciona la casa des del principi”, ha apuntat. Calàbria ha apuntat cap al sí aquesta setmana. “En funció dels resultats de les eleccions sí que m’hi presentaré”, ha dit.

També amb un punt de suspens però decantant-se finalment cap al sí hi ha la consellera d’Esports, Àngels Tomàs, que representa també l’espai d’EUiA al grup. “Hi ha temes com memòria o feminisme que m’agradaria seguir portant”, ha explicat a preguntes d’aquest setmanari.

Però qui ha estat més clara a l’hora d’expressar el seu no a repetir ha estat la consellera d’educació i cultura, Marta Duñach, que ha admès un cert cansament en la dedicació de les carteres més complexes i amb més agenda de l’executiu local. “Ja no tinc tota l’energia que hauria de tenir amb 67 anys, i plantejar-me quatre anys més em fa dir que no”, ha apuntat. Segons Duñach, el nou mandat serà el moment que el grup municipal pot aprofitar per “donar pas a gent jove” posant un altre conseller en el seu lloc.

Finalment la consellera de solidaritat i comerç, Clara Furriols, no s’ha volgut inclinar encara per cap opció en el sentit que està madurant què fer. “Sincerament encara no ho he decidit i no ho faré fins al darrer moment”, ha conclòs.

Els canvis al grup municipal de BCN En Comú avançaran en paral·lel als que també executarà el grup del PDeCAT, que a finals de juny ja va anunciar que canviaria entre bona part dels seus cinc consellers, inclosa la portaveu, Berta Clemente, i el conseller dedicat a temes de comerç Esteve Suñé. La consellera Silvia Mayor medita encara si seguirà.

 

Acte del regidor per reivindicar aigua i energia públiques. L’assemblea de Gràcia En Comú ha tornat a triar la plaça del Diamant per fer un vermut-míting amb el regidor Eloi Badia com a ponent central, tenint en compte que les seves responsabilitats al govern en Aigua i Energia. Badia parlarà del “dret a l’energia”, un cop una empresa municipal ha iniciat la competència a les privades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *