Els comerciants de l’entorn de l’Abaceria es mobilitzaran contra el Districte per la manca de suport

El Districte va arrencar la setmana amb una bona notícia de comerç fent quadrar un cercle que es preveia impossible en l’inici del debat sobre la reforma del mercat de l’Abaceria: la voluntat dels paradistes i la dels veïns organitzats a l’entorn de la plataforma Gràcia On Vas.

Amb l’eliminació de la tercera planta soterrània del projecte inicial, la futura Abaceria reduirà cinc mesos d’obres (de 26 a 21 a comptar a partir del gener de 2020), cosa que satisfà els paradistes. Amb el repartiment de la planta baixa, hi ha un “espai d’autoservei de 750 metres quadrats i 350 metres quadrats d’espai per a cooperatives: l’Ajuntament interpreta l’autoservei com a súper i Gràcia On vas subratlla que la concessió està oberta (“Tot està per fer i tot és possible”, diu Toni Ramon, de Gràcia On vas). El gran canvi, però és l’eliminació del centre de distribució de mercaderies que, segons l’Ajuntament, reduïrà el trànsit d’accés al mercat, però es perdrà realment l’opció de convertir l’Abaceria en un espai de repartiment d’última milla amb vehicle no contaminant.

Però encara faltava una tercera pota, la dels comerciants de l’entorn de l’ara mercat tancat, que no estan precisament tan contents com els paradistes que des del juliol despatxen en el mercat provisional del passeig de Sant Joan i que aquest dimecres han dit prou als intents de negociació del Districte.

La cosa es va començar a escalfar aquest setembre quan la proposta de màxims que portaven els botiguers per revitalitzar l’entorn mentre no comencin o durin les obres es va derivar a la negociació amb un nou dinamitzador. Però després de dues reunions, el no a propostes dels comerciants s’acumula i és cada cop més majoritari, i els comerciants iniciaran protestes el pròxim dissabte 27 d’octubre, amb una de les poques activitats que sí que ha acceptat promoure el Districte: un mercat de fusta infantil. Hi ha la idea de sortir tots els comerciants amb samarretes negres i un lema en base a la frase més repetida dels últims mesos: “El mercat s’ha convertit en un cementiri”, diuen els botiguers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *