Greta Thunberg

per Conxa Garcia

La Greta és una noia sueca de quinze anys i ha fet vaga davant del Parlament: va deixar d’anar a l’escola durant la campanya electoral del seu país. Va decidir que “si als polítics els importa una merda el meu futur, a mi tampoc no m’importa”. Protesta per la ineficàcia dels polítics per lluitar contra el canvi climàtic, els efectes del qual es noten a Suècia, on han arribat a l’estiu a quaranta graus, amb els conseqüents incendis forestals. La Greta volia que l’escoltessin ja que encara no pot votar i ha escrit uns fulls explicatius per explicar les seves raons: “ Allò que fem o no, just ara, afectarà tota la meva vida, i la vida dels meus nens i dels meus néts. Potser em preguntaran per què no vam fer res, i per què aquells que sabien i podien denunciar-ho no ho vam fer”. La llei l’obliga a anar a escola però els seus pares respecten la seva decisió. La seva conscienciació els ha canviat la vida: el seu pare fa conferències i escriu articles sobre el tema i sa mare, cantant d’òpera, ha renunciat a volar en avió. S’interessà pel canvi climàtic a l’escola on “ens deien que canviaria la nostra vida i que amenaçava el nostre futur” i ella va llegir sobre el tema i pensava: “Si això és tan seriós, per què no en parlem i tractem de solucionar-ho?”

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *