El Photogenic Festival manté les exposicions a Gràcia però centra les activitats en un sol dia

El Photogenic Festival, nascut a Gràcia el 2015, manté enguany la línia de continguts i objectius però canviarà el format. Les col·laboracions amb noms destacats del món de la fotografia, les activitats pensades per diferent públic o les rutes d’exposicions per comerços “singulars” a Gràcia -amb quaranta punts- i Ciutat Vella -amb quinze- tindran lloc en aquesta quarta edició. La novetat: el festival unificarà totes les activitats paral·leles, fins ara repartides durant tota la duració del festival, en un mateix espai dia.

Així doncs, la cita proposa enguany l’anomenat “All Day Photogenic”: una jornada de 10 hores non-stop que es celebrarà el dissabte 17 de novembre, on es concentraran conferències, tallers, masterclass, demos, debats, foodtrucks i altres activitats a l’Antiga Fàbrica Damm. Fins ara, el festival havia comptat amb altres espais per acollir conferències o tallers, com el cas dels Lluïsos l’any passat.

Sota la imatge de cartell del guardonat fotògraf Manel Esclusa, el festival sí mantindrà l’exposició col·lectiva d’escoles de fotografia, amb les que el festival col·labora i que es podrà visitar del 5 al 18 de novembre a l’Espai Arenes.

Alguns dels noms que debuten en l’edició 2018 són Bleda y Rosa, premi nacional de fotografi a 2008, la fotoperiodista Sandra Balsells, o els ambaixadors de la marca Sigma. També es duran a terme tallers de fotografia gastronòmica, de la mà de Seeway, fotografi a d’arquitectura realitzada per professionals de l’escola de fotografi a IEFC, o un taller de retrat a càrrec de GRISART. Totes aquestes activitats són complementades amb presentacions de productes, debats participatius amb els conferenciants o presentació de revistes especialitzades del sector. Tota la programació del festival ja es pot consultar a la pàgina web, on apareix el plànol de Gràcia amb la ruta expositiva.

Docfield i Maria Espeus. El Photogenic uneix forces amb el Docfield per presentar l’exposició ‘De l’ombra a la llum’, una mostra de retrats realitzats per Maria Espeus, a dones que han patit
violència masclista. I el Docfield participarà a ‘All Day Photogenic’ realitzant una conferència sobre fotografia documental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *