La històrica Vitralls Bonet serà un súper

La històrica seu de Vitralls Bonet, al número 6 del carrer Astúries, que l’agost de 2017 va baixar la persiana per traslladar-se al barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet, ja té nova activitat prevista: serà un supermercat de cadena. Aquesta setmana una lona prou explícita amb el nom del nou establiment ja s’ha penjat a l’exterior, si bé ja fa setmanes que els paletes hi treballen a l’interior per arranjar l’espai. Encara a la façana, en qualsevol cas s’hi pot observar el rètol del taller de vitralls amb l’explícita referència als 90 anys que el negoci familiar va passar vinculat a Gràcia.

El juliol de 2017 (vegeu núm. 677) Xavier Bonet explicava a aquest setmanari que ja no els era fàcil treballar al barri i que la transformació social, econòmi- ca i urbanística de la Vila els havia acabat empenyent cap enfora. “Em sap greu que no em sàpiga greu marxar”, afegia mentre observava les parets ja quasi buides d’un taller que va arribar a tenir més de 30 treballadors.

Vitralls Bonet també es va traslladar perquè necessitava més espai i millors accessos, com els que ara té al carrer Coromines, a tocar de la carretera de Santa Eulàlia, però segueix acumulant un llegat de més de 800 referències en res- tauracions o creacions noves fetes a Gràcia, com l’absis de la Sagrada Família o la claraboia del Palau de Justícia de Barcelona. Ara, a Astúries 6, hi anirà un Caprabo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *