Pi i Margall atrau una dotzena d’equips per al projecte executiu però l’obra no arribarà fins al 2020

Després d’acabar-se la reforma de Travessera de Dalt a mig mandat i d’ajustar la remodelació de Príncep d’Astúries gairebé a la ratlla de les pròximes eleccions, l’Ajuntament ja ha assumit que la tercera gran aposta de reurbanització i de reducció de la mobilitat, les obres de Pi i Margall, hauran d’esperar “al principi del proper mandat”, cosa que traduït al llenguatge de fonts coneixedores del procés de tramitació ja engegat significa almenys l’any 2020.

Com ja ha passat en altres procediments similars a la ciutat, la nova llei de contractes ha provocat un endarreriment en la tramitació inicial, ara en fase de projecte executiu en licitació, a la qual s’hi han presentat una dotzena d’equips que en tot cas s’adequaran a la solució pactada amb els veïns.

La reforma, després d’almenys tres mandats al Districte on sempre quedava en un calaix, es va començar a apuntalar a partir d’una triple proposta en la qual es contemplaven nous elements com més verd, més voreres, carrils bici i un nou tractament de placetes -similar a les de l’avinguda del Paral·lel- en els accessos a carrers com Providència. L’opció guanyadora va ser la A, que preveia una franja central verda i carrils bici a tocar, amb un carril de serveis i un de circulació per banda, i sis metres d’amplada de voreres a tocar de cada façana.

Aquesta opció A es va retocar aquest mes de març acumulant l’espai verd a una banda i perdent un carril bici, de manera que la disposició final de l’opció A prima (vegeu L’Independent núm. 702) s’estructurava finalment, de Llobregat a Besòs, amb la vorera de sis metres prevista i tot seguit sis metres de verd accessible, amb els espais d’estada i les noves placetes ampliats, per passar al carril de serveis, als dos carrils de circulació junts (un en cada direcció), l’altre carril de serveis, el carril bici només de pujada i la vorera de sis metres del cantó Besòs.

El debat iniciat el juny de 2017, en una calorosa sessió a l’escola Pau Casals, no es concretarà pedra sobre pedra fins a tres anys després. “El projecte executiu s’acabarà de redactar està previst de finalitzar el juliol de 2019; la licitació d’obres està per veure”, apunten les fonts consultades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *