El projecte Radars fa deu anys amb una festa i 325 usuaris

El projecte Radars, nascut el 2008 al Camp d’en Grassot per detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans i combatre la solitud no volguda, creant una xarxa de suport en definitiva per vincular aquestes persones grans a la seva comunitat, ha arribat enguany als deu anys i dimarts que ve a la Sedeta serà el moment de celebrar el seu èxit i extensió per tota la ciutat, on ja arriba a tots els districtes. La festa es desplegarà a partir de les cinc de la tarda i comptarà amb peces teatrals i musicals, amb un vídeo dels anomenats moments Radars i fins i tot amb un pastís d’aniversari.

L’actual realitat del projecte Radars és molt diferent, sobretot pel que fa a la seva extensió i implantació, a aquells inicis on una primera col·laboració entre entitats, serveis i persones a títol individual van con gurar la primera xarxa al Camp d’en Grassot amb la idea de combatre el creixent envelliment en solitud al barri. Ara mateix les xifres en aquest barri pioner continuen destacant en la xarxa que s’ha estès a tot Barcelona i només a Grassot hi ha 134 usuaris del miler que hi ha a tota la ciutat; junt amb Vila de Gràcia, on n’hi ha 114, es pot dir que un de cada quatre usuaris del projecte Radars es troba en aquests dos barris de Gràcia. En el conjunt de Gràcia hi ha 325 usuaris del projecte Radars que reben el suport de 52 agents, 22 dels quals es reparteixen entre Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot, 13 entre Vallcarca i el Coll, i 17 a la Salut. Aquesta agents, en tot cas, s’integren en una dinàmica on hi col·laboren 179 comerços en general, 69 farmàcies i 442 persones implicades en el projecte en tant que detectors. En total, doncs, els 325 usuaris estan atesos per una xarxa d’unes 690 persones. Les dades municipals també permeten oferir un cert perfil dels usuaris: un 77,8% són dones i un 78,5% del total tenen activat el servei de teleassistència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *