Horari d’hivern

per Pere Martí

Potser perquè sóc de lletres, però això del canvi d’horari no ho he entès mai. No m’agrada que em treguin hores de llum. És a dir, no m’agrada l’horari d’hivern. Sempre que pregunto em diuen que és per estalviar energia. Però com es pot estalviar llum si a les sis ja és fosc i tots els llums de casa van a tot drap? Per a mi, continua sent un misteri. Digueu-me tonto.

Ara diuen que ho volen canviar. Bé, a Europa ho volen canviar. Vés a saber quan trigaran a aplicar-ho. Hem de triar entre els dos horaris i, sembla ser, per més inri, que es decanten per l’horari d’hivern. Últimament això d’Europa no m’inspira gens de confiança. Per què hem de perdre hores de sol? M’imagino que si ets de Noruega, Dinamarca o Suècia, tant se te’n dona, perquè no en tens mai. Un parell de mesos a l’estiu i gràcies. Però aquí, al sud, a la riba del Mediterrani, tenim un bon sol d’abril a octubre i un de més apagadet la resta de l’any, però que fa la seva feina. Aquells anticiclons de finals de gener o de febrer, amb un sol radiant i la mar plana, no tenen preu.

Si han de canviar d’horari que ens deixin el de l’estiu. Volem més hores de llum, més hores de carrer, més hores de terrasses de bar, més de tot. Si volen estar a les fosques, com estan alguns tot l’any, que s’aguantin. Nosaltres tenim la sort de viure al Mediterrani, amb un clima raonable i una lluminositat envejable. Ells que vagin a l’Ikea a passar la tarda, que és molt entretingut. Jo prefereixo la Virreina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *