Carme Solé Vendrell

per Conxa Garcia

La Carme Solé és Premi Nacional d’Illustració i un referent en aquest àmbit. Aquesta il.lustradora i pintora de projecció internacional té 74 anys i enguany celebra els cinquanta de professió. Estudia pintura a l’Escola Massana. Edita el seu primer llibre el 1968, i des d’aleshores ha il·lustrat més de 700 títols entre àlbums i llibres de text. Amb Jon’s Moon (La lluna d’en Joan,) que es publica en diversos idiomes i edicions, es situa entre els il·lustradors de referència a nivell internacional. Ha publicat en diversos països europeus, a EUA, Canadà, Japó i Corea, entre d’altres. Els seus llibres han tractat temàtiques molt diverses, per a diferents grups d’edat, explorant sempre noves tècniques i estils. Utilitza tècniques com l’aquarel·la, el gouache, pastels, llapis de colors o la tinta xinesa. La seva obra s’insereix en la tradició catalana d’il·lustració i crea escola. Col·labora regularment en revistes per a infants, com Pomme d’Api o Cavall Fort. Fa cartellisme, animació, escenografia, dramatúrgia i direcció de teatre. Des del 1992 pinta i són remarcables els seus retrats d’infants, Nens del mar i Nens de la guerra. Impressiona com sap plasmar l’expressió dels sentiments en les cares de nens i nenes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *