Vittoria Drago a la Swab

per Ramon Casalé Soler

L’artista Vittoria Drago (Bèrgam. 1981) ha participat recentment a la Fira d’art Swab celebrada al pavelló italià de Barcelona representant a Plom Gallery (Sèneca, 31), dins de l’apartat Swab Kids. És la primera vegada que la fira incorpora aquesta secció on hi ha un espai dedicat als més petits a través d’un taller dirigit per una artista, en aquest cas la italiana Vittoria Drago. Ha pintat un mural en una de les parets de l’stand, on apareixen unes línies en forma de triangles, i que els nens i les nenes hi poden intervenir damunt d’ells a través del color- que és el veritable protagonista-, sobretot el primaris i els secundaris sobre un fons blanc.

Drago ja fa anys que viu i treballa a Barcelona. Es va formar a la Acadèmia de Belles Arts on es va especialitzar amb pintura i restauració. A més ha realitzat diversos cursos de gravat, principalment dedicats a la xilografia, la lineografia i la impressió a mà o amb premsa de blocs. La seva obra es mou dins de l’abstracció, mitjançant l’ús de diferents elements geomètrics combinant-los amb el color. Precisament amb motiu d’una exposició feta aquest mateix any a Navarra, Mikel Belascoaín senyalava que la seva obra és “emocional, vitalista, l’executa amb una tècnica exquisida i neix des de la voluntat de ser accessible els ulls de les persones, entregant colorisme des d’una reflexió profunda”.

Plom Gallery és l’única galeria dedicada plenament al món infantil que hi ha a Barcelona, i possiblement al món, tal com s’indica en la seva pàgina web. La seva directora Martha Zimmermann (Barcelona, 1971) va obrir l’espai fa només cinc anys. El principal objectiu de la galeria és “exposar i vendre obres d’art que estimulin la creativitat i imaginació dels nens. Ensenyar als més petits a apreciar el valor d’una obra artística”. En resum, amb la idea de que siguin el futurs col·leccionistes d’art.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *