Casa Vicens fa un any amb un impacte contingut i noves propostes: rutes olfactives i enllestir el fumador

La Casa Vicens del carrer Carolines, primera casa projectada per Antoni Gaudí, ha arribat aquest divendres 16 de novembre al primer aniversari en tant que casa museu, i ho ha fet complint amb la promesa de repercussió continguda en l’entorn que va assumir en el seu moment, amb 140.000 visitants previstos a tancament d’any, fins i tot un punt per sota d’aquells 203.250 que preveia el pla d’impacte turístic en el primer any.

En la línia de les dades ja apuntades en els primers cent dies (vegeu L’Independent núm. 700), el dia a dia de Casa Vicens ha tingut 390 visites diàries i un públic majoritàriament barceloní i gracienc. Per nacionalitats les dades registren un rànquing encapçalat pels espanyols (43.000), els francesos (8.800), els italians (8.660) i els estatunidencs (8.000). Un 51% de la venda de tiquets és online.

L’aniversari, més enllà de l’estadística, s’ha plantejat amb activitats diverses entre les quals destaca el cicle de diàlegs d’arquitectura arrencat dimarts entre el director de la Càtedra Gaudí, Juan José Lahuerta, i arquitectes com Carme Pinós, Anna i Eugeni Bach, Josep Lluís Mateo i Flores-Prats al voltant de la primera casa que van projectar.

Dissabte també engeguen les noves visites olfactives dissenyades pel mestre perfumista Ernest Ventós Nasevo. Cada dissabte els visitants descobriran els perfums creats expressament per a les vuit sales principals de Casa Vicens. Trobades d’sketchers i instagramers, tallers de 3D, 640 invitacions per als veïns i un passaparaula amb Òscar Dalmau i 200 participants han completat l’any 1.
I l’any 2? Casa Vicens es marca com a objectiu seguir consolidant-se principalment en l’entorn però també seguir treballant en la restauració de l’espai, amb un primer pla destinat a acabar el fumador, que ha estat una de les grans estrelles de l’estrena del museu. També Casa Vicens es pensa de portes enfora perquè el març de 2019 s’enllestirà la reforma de l’avinguda Príncep d’Astúries -que canviarà de nom a Riera de Cassoles- i aquí la direcció es mostra amatent a les propostes de pacificació o de reducció de trànsit del carrer, fet que es concretarà amb el canvi de direcció del carrer Vallirana i el curtcircuitatge circulatori que molts conductors utilitzen per anar des de Torrent de l’Olla i carrer Gran fins a plaça Molina.

 

Emili Masferrer i Pons,
director de Casa Vicens

Quin balanç feu del primer any?
Hem tingut el ressò que volíem en un context convuls per a la cultura i per al país, com va ser la tardor de 2017. Estem contents d’haver aportat una notícia positiva.

Heu notat el canvi hivern-estiu?
Tenim un públic molt barceloní gracienc, per tant poc fluctuant entre estacions. No hi ha hagut grans variacions d’assistència.

Esteu una mica per sota de les previsions…
Són desviacions dins del marge estadístic. Volíem planificar per a més visitants i posar-nos dues benes per tenir mesures a punt.

Ara feu un pla educatiu.
Sí, el pensem per a les escoles i per a les famílies que vulguin instruir els seus fills. Entenent Casa Vicens s’entendrà Gaudí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *