Gràcia desplegarà cinc policies de barri

Gràcia estrenarà aquest gener amb cinc agents el nou servei de policia de barri, una evolució de la policia comunitària i de la policia de proximitat “amb més recursos i el suport de les noves tecnologies”, segons ha apuntat l’inspector de la Guàrdia Urbana José Rivas a la comissió de seguretat d’aquest dilluns. Quatre homes i una dona han estat seleccionats entre set candidats en un procés de promoció interna que ha derivat des d’aquesta setmana en un curs de formació “emocional” en el qual aquests agents s’especialitzaran en coneixement del districte, drets i gestió de la diversitat i habilitats comunicatives.

Els cinc agents, que estan integrats en el cos de la policia municipal, estaran coordinats per un caporal i es responsabilitzaran en horari de matí i tarda cadascun d’un dels cinc barris de Gràcia: Vila de Gràcia, Camp d’en Grassot, Vallcarca, el Coll i la Salut.

El projecte s’ha presentat en la comissió de seguretat que ha fet un balanç de situació que ha registrat un fort increment dels robatoris amb força a domicilis, un 39,7%. “És un increment molt bèstia d’un problema que no és únic de Gràcia sinó de país, però que encara està molt per sota del que passa a altres zones de la ciutat”, diu l’intendent Jordi Cordón. L’estadística ha quedat desvirtuada per la crisi d’Idental, amb seu central al carrer Sant Salvador, que ha disparat la suma de delictes d’estafa amb el seu miler llarg de casos, com l’any passat van caure en picat els delictes per Festa Major (de 302 aquest 2018 a 113 el 2017 o 265 el 2016).

Per primer cop en molts anys i després de la confusió del 2016 en dos casos detectats al carrer Sant Agustí que en realitat havien passat a plaça Sant Agustí (Raval), Gràcia ha detectat la primera denúncia per exercir la prostitució al carrer. També la consellera Àngels Tomàs ha aclarit que un dels dos casos de possible agressió sexual per Festa Major -no denunciats- va arribar als serveis de l’Hospital Clínic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *