El fòrum Kalidoscopi obre la celebració dels 25 anys d’EART

Vint-i-cinc anys d’Experimentem amb l’Art i deu anys de Kalidoscopi. L’entitat educativa instal·lada a l’espai de Torrijos 68 des del 2004 està d’aniversari. La celebració de les jornades de debat Kalidoscopi aquest cap de setmana inauguren els actes de la festa del quart de segle d’Experimentem, uns actes que s’allargaran durant el 2019 i tindran diversos moments àlgids, un d’ells, la publicació d’un treball que reculli les aportacions i trajectòria d’aquesta associació.

Així, el desè Kalidoscopi s’ampliarà en unes jornades de dos dies, que arrenca aquest divendres 23 a la tarda a l’espai d’EART amb una conversa oberta entre Lucía Egaña, Pablo Martínez, Isaac Sanjuan i Laura Valencia (18-21h). “Tot i la dificultat i complexitat del moment en què vivim hem volgut començar la celebració amb un Kalidoscopi més ampli, més dinàmic i amb més veus”, explica Dolors Juarez, membre d’Experimentem. Segons l’educadora, el concepte de “comunitat” també s’enllaça en el context dels 25 anys d’EART. La temàtica escollida proposa reflexionar sobre les comunitats i els llocs comuns on l’aprenentatge s’entén com un procés de participació entre diferents sabers i de construcció social. “La lluita per la democratització de la cultura i l’art no és per l’accés, accés al coneixement en tenim, el tema és què fem amb aquest coneixement i com aprenem col·lectivament”, afegeix Juarez.

Dissabte 24 el fòrum tindrà lloc a la Violeta (10.30 a 14 h), moderat per Sergi Selvas i amb la participació de l’Escola Arcàdia, Intermediae/Tommaso Marzocchini i Dafne Muntanyola, i els blocs generals de debat seran el sentit de la comunitat, noves formes de comunitat i les ecologies culturals del futur. En acabar, l’artista Eva Marichalar-Freixa proposa Entretemps, un itinerari des de la Violeta fins a EART, on es farà el brindis inaugural del 25è aniversari d’Experimentem.

El curs de dinamitzadors i les portes obertes al maig també s’emmarquen en la celebració, així com la publicació que “encara s’està definint”, assegura Víctor Lobo, membre veterà de l’entitat.

 

Una publicació que no és un anuari. Aquest serà un dels actes destacats del 25è aniversari però que encara no té format ni data definits. “És un treball enfocat als 25 anys d’EART però no serà un anuari ni un currículum vitae”, explica Víctor Lobo, membre d’Experimentem. Sí tenen clar que serà un treball “viu” i “col·lectiu” fruit del procés de debat i reflexió que manté la pròpia entitat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *