Jocs de vespre a Sol i Virreina sense trànsit

El debat sobre la pacificació de les places persisteix, sobretot encara amb alguns incidents registrats en cap de setmana i que els veïns mobilitzats com, per exemple, els de la plaça del Nord, aprofiten per denunciar a les xarxes socials. Però en altres places dures, com Sol i Virreina, ara que s’ha acabat la temporada de pressió policial (de maig a octubre) s’han activat o s’activaran noves mesures per percutir en el canvi d’usos tant de visitants com de distribuïdors.

A la plaça del Sol, després de mesures com la nova zona de jocs infantils o les jardineres de les escales de la banda sud, des de divendres ha començat la nova temporada de jocs amb futbol botons, jocs de taula i ludoteques. El més significatiu de l’activitat és l’horari: de 17 hores a 21 hores, just en un dels moments de màxima afluència de visitants que s’asseuen tradicionalment a terra sobretot en cap de setmana. L’acció ocupa pràcticament tota la plaça. El programa de jocs de tardor s’allargarà fins al 14 de desembre.

A la plaça de la Virreina, per la seva banda, Districte, veïns i comerciants han tancat un acord després de mesos d’estira-i-arronsa per reordenar l’accés del trànsit a l’espai, sobretot en discussió per l’habitual entrada i aparcament irregular de vehicles de distribució en càrrega i descàrrega gairebé constant al matí.

El Districte, en la comissió de mobilitat de dilluns passat va anunciar el desplegament de mesures a l aplaça de la Virreina en dues fases: en primer lloc, després de Reis se senyalitzarà la prohibició de passar a l’accés Astúries-Verdi, amb excepció per a veïns i serveis d’emergència; en una segona fase, si no funciona aquest primer sistema, també es preveu blindar la plaça amb pilones per impedir d’una manera més física l’accés dels vehicles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *