El cens de pisos buits es tanca amb 859 casos

Si d’alguna cosa van servir les jornades Gràcia davant la gentrificació, celebrades divendres i dissabte passat a l’Espai Jove, a banda de conèixer el que es mou a altres latituds com París, Berlín o Madrid, és per fer una foto fixa de les dades i dels projectes i càlculs de futur que té el Districte en l’àmbit de l’habitatge. L’objectiu, com el regidor de Gràcia, Eloi Badia, insisteix, és augmentar l’esquifit 0,5% d’habitatge públic i amb aquesta idea el Districte ja ha tancat una de les primeres eines que va posar en marxa en aquest mandat: el cens d’habitatges buits, amb 859 casos. “Menys dels que esperaven”, apunten fonts municipals, ja que representen un 1,23% del total de pisos dels cinc barris, 70.026.

En les conclusions de les jornades també es van posar sobre la taula els càlculs de l’Ajuntament pel que fa al 30% del sostre de la promoció privada, fet que també s’ha provat amb èxit a París, i que suposaria 60 pisos l’any i un càlcul aproximat de 250 en quatre anys. 

En el parc d’habitatge dotacional no s’inclou encara els projectes de Kasa de la Muntanya o Sedeta, però s’augura una entesa amb la Generalitat per fer-ne al Parc Sanitari Pere Virgili. En el cas de l’habitatge públic, el Districte anuncia un projecte de  32 habitatges al carrer Repartidor amb Arnold Schönberg, a la part alta de Vallcarca. •

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *