Lluïsos i Vedruna afronten el derbi en dinàmiques oposades

En un derbi sempre pot passar qualsevol cosa, però sobre el paper, el derbi de Gràcia a Copa Catalunya, que enfronta els Lluïsos i el Vedruna, diumenge a la tarda al Josep Comellas, arriba amb molt favoritisme pel conjunt blau.

Ben poques coses se li poden retreure aquesta temporada al conjunt de Carles Rofes, que en l’any del retorn a la màxima categoria del bàsquet català ha guanyat nou dels deu partits disputats, i només ha perdut un partit en pràcticament deu mesos, va ser en la darrera jornada contra el Mataró. Aquesta temporada, els blaus s’han fet forts darrere, són la millor defensa de la lliga amb diferència, encaixen menys de 60 punts per partit, i actualment comparteixen el liderat amb el Lliça d’Amunt, que serà el primer rival a principis del 2019.

En canvi, el Vedruna Gràcia arriba al derbi en una dinàmica totalment diferent. La pèrdua a l’estiu de dos jugadors referents com Francesc Pascal i Luis González, unit a la baixa de l’entrenador de l’ascens, Sunyol Costa, va obligar als verds a confeccionar un equip a córrer cuita que després de deu jornades encara no ha pogut estrenar el caseller de victòries. L’equip que entrena el David Torrescusa té a l’Albert Martín, el Víctor Sabartés, o el Bernat Traveria, com a tres emblemes de la casa que segur que no llençaran la tovallola, però per ara es troben a dues victòries del penúltim classificat, l’Horta, una plaça que permetria els verds jugar com a mínim la promoció de descens.

Diumenge, a 2/4 de 8 del vespre, tornen els derbis graciencs a Copa Catalunya després de dos temporades d’absència, i serà el primer que es visqui al pavelló Josep Comellas. A més a més, tindrà un rerefons solidari, ja que totes dues entitats han decidit col·locar conjuntament una urna al pavelló que servirà per recaptar diners per La Marató de TV3.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *