La reforma de Conradí projecta ja una illa interior de pas entre Sicília i Sardenya

El pla de reforma del passatge Conradí, a la cantonada de Sicília amb Rosselló, per a alguns historiadors el carrer més antic de l’Eixample avui en territori de Gràcia, ha superat aquesta setmana el tràmit d’aprovació inicial que projecta una illa interior de pas entre Sicília i Sardenya i que resol un cul-de-sac històric: als anys 70 el passatge de casetes baixes es va interrompre per la construcció reculada d’un bloc des del carrer Rosselló i l’espai es va anar degradant.

Ara, després d’un primer debat generat des de principis de 2017 que va derivar el maig de 2018 en la suspensió de llicències per impedir la tramitació de plans urbanístics, l’Ajuntament ha tirat endavant la modificació del PGM que permetrà reconstruir la façana d’entrada des de Sicilia, amb un edifici amb façana de planta baixa i sis pisos en el qual s’obrirà un passadís d’entrada a les casetes de Conradí.

La reforma preveu una expropiació a l’última casa del passatge, la del número 23, fet que permetrà connectar l’entrada des de Sicília amb l’àrea de jocs infantils que hi ha a l’illa de cases on hi ha el Claror, i al qual s’hi accedeix també per un passadís des de Sardenya. L’entrada per Sicília també obrirà un passadís fins a les pistes de tennis del Claror que hi ha a l’illa interior. L’Ajuntament preveu cedir la gestió d’aquest accés al Claror i encara no es mulla sobre el tancament o no de nit del passatge Conradí, si bé l’entrada des de Sardenya sí que es tanca al vespre.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *