La paret mitgera de Dones del 36 es tramita

La paret mitgera de Dones del 36, amb la famosa imatge de la miliciana Marina Ginestà, ha superat aquesta setmana la tramitació inicial a l’Ajuntament i ja està en exposició pública, després de la consulta popular que es va fer i el concurs arquitectònic que no van servir per tirar endavant les propostes guanyadores. El projecte, a punt de licitar-se, té la previsió d’iniciar obres al març i preveu un pla de treball de sis setmanes, amb la qual cosa els tècnics calculen que tot estarà enllestit entre maig i juny.

La principal incògnita que aclareix la memòria del projecte és la manera d’executar la nova paret mitgera amb una combinació de nou espai verd, plaques fotovoltaiques, la imatge de la miliciana i fins i tot tres obertures de finestres noves que els veïns del bloc pagaran al 50 per cent.

La solució tècnica té diverses parts: la imatge de la miliciana s’aconseguirà amb lames retallades de manera irregular amb làser i una tècnica halftone i farcides pel darrere amb vegetació, amb una combinació que crearà la il·lusió òptica de la miliciana. La resta de la paret s’omplirà amb 230 gabions amb barres d’acer on arrelarà la vegetació i 31 plaques fotovoltaiques que es connectaran a la nova xarxa pública d’electricitat. L’Ajuntament calcula que les plaques produïran 9.540 KWh anuals. L’espai de jardí vertical inclou també un mural artístic.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *