Proposta de menys impacte a l’illa d’Astúries

El soroll generat pels veïns afectats pels serrells del pla de desafectació de Rambla de Prat, sobretot els ubicats a l’entorn de l’illa interior del carrer Astúries al voltant de la Travessia Sant Antoni i el carrer de l’Àngel, ha tingut efecte i aquest dimecres el Districte ha presentat una segona versió del pla d’habitatge públic que preveia arribar a 38 unitats en tres blocs ubicats a Travessia Sant Antoni 12, Jaén 14 i la part d’Àngel que s’obrirà fi ns a Astúries. La principal queixa de la Plataforma Protegim L’Illa ha estat escoltada i la pèrdua de l’illa interior per la construcció d’un bloc d’habitatge públic a Àngel a partir d’un queixal endinsat nou metres s’ha trasformat en el mateix bloc però a línia de carrer; en lloc d’una alçada de PB + 3 per a 18 pisos, hi haurà una alçada de PB + 2 i una tercera planta enretirada, fet que reduirà la promoció a 15 pisos. Amb aquest canvi, segons fonts municipals, i donat que el bloc s’endinsa 16,25 metres cap a dins de l’illa, el gran plataner que hi ha quedarà salvat, ja que l’exemplar es troba a 19 metres de distància del carrer de l’Àngel. Tampoc en resultaria afectat el pati d’un espai infantil.

Altres elements que han canviat en aquesta segona versió tenen a veure amb el bloc de Jaén 14, on hi van 8 habitatges i on s’afectava fortament el pati de la residencia d’artistes Jiwar. Els retocs, en aquest àmbit, preveuen vincular a la propietat única d’Astúries on toca el jardí resultant -amb una possible ampliació cap a un espai actual de magatzem. El que no es mou d’espai ni d’alçada és el tercer bloc, el de Travessia Sant Antoni 12, que es beneficiarà de l’ampliació de la placeta Anna Frank i tindrà 12 habitatges. La promoció fi nal, amb les tres peces, passa ara de 38 a 35 habitatges públics. L’Ajuntament vol aprovar el pla aquest gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *