Votes?

per Carina Bellver

Els timbals ressonaven a les finestres i marcaven el moment de sortir. L’eufòria s’apoderava de tota la classe. Per no badar temps, ens posàvem els abrics sobre la bata de ratlles blanques i marrons, que (uf! què difícil!) es cordava per darrere. Érem marrecs però no idiotes: sabíem que un minut perdut era un caramel menys a les nostres butxaques. Al carrer, davant de l’escola, cridàvem a les colles que ens llancessin xumets –un bé escàs– mentre que estranyes vegades ens queien ‘petazetas’ –una joia ben buscada. Tot mentre les mestres intentaven contenir la canalla esverada a la Travessera de Gràcia perquè no acabéssim sota els cavalls amb el cap esberlat.

Sant Medir, el pagès, la fava… la llegenda de la Dolça Festa sempre ha marcat un 3 de març que, de petits, vivíem a escola amb una il·lusió que recordaré sempre. I ara que, sense voler, m’he fet adulta celebro que s’estigui coent un projecte pedagògic, a mode de taller, amb l’objectiu de desvetllar els secrets de la Festa de Sant Medir a totes les escoles que ho desitgin. De moment, la proposta està sobre la taula i a disposició dels centres però no només dels graciencs, també dels de Sants i Sant Gervasi, les tres viles en què històricament s’ha celebrat aquesta dolça tradició.

La iniciativa sorgeix de la Federació de Colles però s’ha encarregat a la Fundació Festa Major de Gràcia per a incloure-la dins del projecte «Guarnim les escoles de tradicions populars», que ja funciona des de fa tres anys per, en aquest cas, apropar la Festa als centres educatius de la Vila. Capitanegen aquesta proposta quatre membres de la Junta dels carrers Fraternitat, Plaça de la Vila, Progrés i Llibertat, que fan els tallers sense veure-hi ni un duro a canvi.

Ara, fins a aquest diumenge 27 de gener, aquell que vulgui pot votar perquè el projecte aconsegueixi una subvenció modesta de la CUP , que reparteix els sous retallats dels càrrecs electes entre una trentena de projectes socials i culturals de la ciutat. Vols votar-hi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *