Sant Medir explica els seus secrets a les escoles

La Federació de Colles de Sant Medir ofereix, en col·laboració amb la Fundació Festa Major, un taller pedagògic per a les escoles amb l’objectiu d’apropar la Dolça Festa als centres educatius. Ara bé, a poc més d’un mes per a Sant Medir, encara no hi ha cap col·legi que s’hagi interessat per aquesta proposta, que s’inclou dins del projecte ‘Guarnim les escoles de tradicions populars’, una iniciativa per explicar la festa major als escolars que ja suma la tercera edició i que, en aquest curs, es duu a terme a Jesuïtes, La Salle i el Reina Violant.

Els dos projectes funcionen en paral·lel però, en el cas de Sant Medir, la proposta de maleta pedagògica s’oferta no només a les escoles de Gràcia sinó també a les de Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi, els districtes que comparteixen la celebració d’una festa on els caramels són els principals protagonistes. L’objectiu, però, és transmetre els valors cívics i comunitaris d’aquesta festa, dona a conèixer la llegenda però també la realitat del teixit associatiu. “Estem tancant tot el material, amb l’objectiu que el taller es pugui fer a diverses escoles”, assegura Marta Soteras, de la junta del carrer Fraternitat de Baix i una de les impulsores d’aquest projecte, juntament amb la junta de la Plaça de la Vila, Progrés i Llibertat.

El projecte esdevé un dels 33 que es poden votar dins de la iniciativa ‘Diners al carrer’, amb què la CUP reparteix els sous retallats dels càrrecs electes entre projectes socials i culturals de la ciutat. Es pot votar de forma popular fins aquest diumenge 27 de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *