El llibre ‘Dones de pes’ es presentarà en quatre espais de Gràcia

Després de l’acte de presentació del llibre Dones de Pes, que va reunir les seves autores a la Jaume Fuster el passat 15 de novembre, ara comença una nova ronda per diferents equipaments del districte per compartir amb els veïns aquest projecte de “memòria col·lectiva”. El llibre -inspirat i proposat pels editors de la revista El Teu comerç, que comptava amb la secció Dones de pes feta per la Conxa Garcia i la Sara Reñé- recull la vida de 18 dones que des de diferents àmbits i durant 180 anys, entre 1835 i 2015, han format part de la història de Gràcia. Tal i com explica Conxa Garcia en la presentació del volum editat per l’Ajuntament, el llibre “és un reconeixement a les dones oblidades i vol deixar constància de com van contribuir a configurar la societat actual”. La primera sessió -presentada per l’escriptora Neus Arqué- ha tingut lloc aquest dijous a la biblioteca Vila de Gràcia, on Mònica Aparicio ha parlat de la poetessa Clementina Arderiue, Sara Reñé de la pintora Remedios Varo i de la fotògrafa Margaret Gross, i Àngels Tomàs ha fet una aproximiació de la treballadora del tèxtil Emèrita Arbonès i Sarrias i de la modista i activista Otília Castellví i Fontanet. El proper acte serà el 19 de febrer a la Sedeta, amb la presentació de la lluitadora antifranquista Isabel Vicente a càrrec de Rosa Bofill, de Teresa Claramunt per part de Rita Martínez; Sara Reñé i Eulàlia Ribot parlaran de les escriptores Amàlia Domingo i Francisca Rius respectivament. Les altres cites seran el 5 i el 7 de març al Casal Cardener i al centre cívic del Coll.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *