Lluïsos i Vedruna inicien la segona volta a la Copa Catalunya

Xavi Sendra

Els dos equips graciencs que competeixen a la màxima categoria del bàsquet català comencen aquest cap de setmana la segona volta de la lliga amb objectius totalment oposats. Els Lluïsos de Gràcia han estat un dels equips revelació de la lliga, tot i aconseguir l’ascens a la categoria aquest mateix estiu, els jugadors blaus han fet valer la seva experiència adquirida en temporades anteriors per sorprendre a la majoria dels seus rivals. L’equip que entrena el Carles Rofes va començar guanyant els nou primers partits, líder en solitari, i malgrat punxar en els últims partits, ha acabat la primera volta en tercera posició, amb un balanç de deu victòries i només tres derrotes, una plaça que permetria els blaus disputar la fase final i lluitar per accedir a la final a quatre de la categoria.

El Vedruna Gràcia és l’altra cara de la moneda. El segon any dels verds a Copa Catalunya està sent un viacrucis i han tancat la primera volta sense conèixer la victòria, tretze partits, tretze derrotes. A dues victòries de diferència de l’Horta, penúltim classificat, el Vedruna intentarà trencar tots els pronòstics que donen la salvació com un objectiu impossible, i lluitaran fins al final per aconseguir la permanència, i competir tots els partits de la mà del nou tècnic Marcos López. Els tres equips que disputen la Primera Catalana masculina també han acabat la primera volta i ho han fet en posicions molt diferents. El millor classificat és el Bàsquet Claret, que ha arribat a l’equador de la lliga classificat en tercera posició i que li serviria per jugar la promoció d’ascens. La lliga està molt igualada, i els llops tenen opcions de seguir pujant posicions, però no poden badar perquè tenen tres equips amb el mateix balanç perseguint-los. El Safa Claror està situat en zona de promoció de descens, però amb totes les opcions obertes per aconseguir sortir-ne, i el sènior B dels Lluïsos buscarà sortir de les places de descens directe.

A Primera Catalana Femenina, el Safa Claror ha acabat la primera volta amb deu victòries i cinc derrotes, només amb dues victòries menys que el Premià, que és l’equip que marca la zona de promoció d’ascens. L’altre equip femení que competeix a Primera Catalana són els Lluïsos de Gràcia, que, s’han anat allunyant a poc a poc de les posicions capdavanteres i a la segona part de la temporada competirà per eludir les posicions de promoció de descens.•

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *