Mujeres migrantes, amb el català per a treballadores que no tenen hores

L’associació Mujeres Migrantes  Diversas ha arrencat aquest dissabte els cursos de català per a treballadores que no tenen hores, aquelles cuidadores o treballadores de la llar que malgrat acabar la setmana esllomades per la dura feina que fan, encara tenen ànims per anar a classe de català. “Han decidit destinar part del seu poc temps lliure a aprendre català”, apuntava aquesta setmana el compte de Twitter de l’associació. És el segon any que ho fan i en tres dies s’acaben les places ofertades. “La llista d’espera que queda és molt llarga”, explica la coordinadora de l’entitat, Carmen Juares.

Juares, coneguda perquè enguany va compartir pregó de la Mercè amb l’actriu Leticia Dolera, destaca l’acord que té Mujeres Migrantes Diversas amb el Centre de Normalització Lingüística per ofertar els cursos en espais cedits en cap de setmana que amplifiquen l’oferta que acullen entre setmana els locals oficials. Amb les retallades les classes de català de cap de setmana s’havien deixat de fer, i Mujeres Migrantes és una de les quatre entitats -l’única a Gràcia- que cobreix aquesta iniciativa que algun dia haurien de tornar a fer les institucions públiques.

A Gràcia el local és al carrer Sant Lluís 7, seu de la cooperativa El Rusc i ICV. Les classes duren fins a l’abril i inclouen sortides, per exemple, al Park Güell. “És important aquesta activitat extra perquè normalment no et trobes aquestes veïnes a aquests llocs”, remarca Juares.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *