El Tramvia Blau

per Pere Martí

Com per art de màgia electoral, ha tornat a ressuscitar la polèmica del tramvia a Barcelona. L’alcaldessa, Ada Colau, necessitada de projectes que facin oblidar altres problemes de la ciutat, com l’habitatge i la inseguretat, ha agafat el tramvia cap a les eleccions del mes de maig, i ha aconseguit sumar-hi un vell conegut de l’ajuntament, Ernest Maragall, que ara és l’alcaldable d’ERC.

La principal avantatge del tramvia és que et permet sortejar la vaga de taxistes i els VTC i aprovar-lo el dia que l’ajuntament et reprova per la manca de seguretat de la ciutat. Cada alcalde té el seu projecte faraònic i Colau no podia ser menys. També cal dir que hem passat d’uns Jocs Olímpics de Pasqual Maragall, al Fòrum de les Cultures de Joan Clos als Jocs d’Hivern de Xavier Trias, fins arribar al tramvia, que ha va sepultar Jordi Hereu. Anem cap avall, està claríssim.

Tot i que els ciutadans ja van rebutjar el tramvia en la famosa consulta d’Hereu, que li va costar l’alcaldia, ara es torna a plantejar, com si el vot dels ciutadans no valgués per a res. Això de la nova política ha quedat per a la història i les assemblees a les places per una pel·lícula de Pere Portabella. No estic d’entrada ni en contra ni a favor del tramvia. Veien el sarau que ha muntat a la Diagonal, no sé si és una solució moderna i eficaç. Com a ciutadà preferiria que es gastessin els diners en acabar la línia 9 del metro, que passa per dalt de la Vila. I per tramvia, doncs ja teníem el tramvia blau per anar al Tibidabo, però un dia el van treure i ja no va tornar. Potser reapareix abans de les municipals del mes de maig, perquè ja se sap que quan hi ha eleccions, tot és possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *