La Fundació La Pedrera reorienta l’espai de Goya i oferirà el seu propi servei d’àpats

El local que la Fundació La Pedrera té al carrer Goya, gairebé tocant al carrer Gran, anomenat Espai Social, deixarà aviat d’acollir el servei d’apats en família que l’Ajuntament ofereix a persones necessitades i n’oferirà el seu propi. “A partir del 12 d’abril el passarem a gestionar des de la Fundació, a través del programa Dina en companyia”, ha explicat una portaveu. 

La comissió de serveis socials del districte va ser informada dimarts passat d’aquesta decisió, per boca dels responsables municipals locals, els quals van concretar que l’entitat privada ha comunicat que a l’abril ja necessita l’espai per a un projecte propi. “Això vol dir que caldrà cercar un espai alternatiu als entorns de la Vila on reubicar les persones usuàries d’aquest servei, tan necessari per a la socialització  de les persones grans”, han apuntat fonts municipals. En la mateixa línia de debat, la comissió va valorar positivament que el servei d’àpats atengui només a Gràcia un total de 119 persones.

La comissió també va analitzar dades de tancament a 2018 com que la despesa d’ajuts d’inclusió social del 2017 al 2018 s’ha incrementat en un 31%, passant de 263.886 euros als 345.887 euros. En bona part, segons van explicar els tècnics, el motiu són els ajuts de l’habitatge, ajuts al pagament de lloguers i famílies que estan en la taula d’emergència social. També es va destacar el creixement del servei de teleassistència: el 2017 van ser ateses a Gràcia 5.329 persones i el 2018, 6.418.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *