La rehabilitació de Can Carol s’aprova per un pressupost d’1,1 M€

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona va validar dijous passat l’aprovació definitiva del projecte executiu del casal de barri de Can Carol, al carrer Cambrils 28 de Vallcarca, amb un pressupost d’1,1 milions d’euros i supera així l’últim tràmit abans de l’execució de les obres, que fonts municipals han vaticinat com a imminent. Can Carol, a comparació de l’altra gran espai que s’ha de rehabilitar a Vallcarca, la Casa Junyer i Canals, és l’equipament que afrontarà una reconstrucció més dolorosa, no només per les pistes que dóna el títol del projecte guanyador, sinó perquè la idea de la reforma parteix del principi que “hem fet tard” per afrontar una reconstrucció total. L’argumentari del projecte Indult

va argumentar en el seu dia (vegeu L’Independent núm. 667) que calia mantenir les façanes i reomplir-les com “una closca que folrarem per dins” amb fusta. El projecte del nou Can Carol tampoc recuperarà els arrebossats antics i donarà preeminència a l’accés lateral -on en els últims anys hi havia el mural en homenatge a Uri Caballero- amb un parral característic sobre un pòrtic. Amb sala polivalent a baix, i aules i bar a dalt, l’equipament es completa activant el terrat com a espai d’activitats. Les estimacions que es van donar des de l’Ajuntament el maig de 2017 vaticinaven que Can Carol, i també la Casa Junyer i Canals, estaria acabat a finals de 2019. Els dos equipaments, en tot cas, s’aixecaran tenint en compte “un model de complementarietat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *