Tres mirades a la Llatinoamèrica actual

El programa d’aquesta cinquena edició és una invitació a reflexionar sobre la implicació del cinema documental en algunes realitats, espais i societats llatinoamericanes: la funció de la pràctica cinematogràfica com a acte performatiu de les identitats, com a testimoni de manifestacions culturals en risc d’extinció o com a element de resistència política. El último país amb la introspecció personal de la seva directora arran del seu retorn a Cuba, Cinéphilas amb l’observació de la comunitat “virtual” de jubilades apassionades pel cinema, i Tierra sola amb la seva mirada insòlita sobre el paisatge geogràfic i històric d’un territori aïllat tant geogràficament com iconogràficament, són els tres films que integren aquesta proposta. Aquestes són les mirades sobre la Llatinoamèrica actual que es recullen a la 27a Mostra Internacional de films de Dones que tindrà lloc als Girona els propers 22 i 25 de febrer i l’1 de març. La mostra arrenca amb El último país, de Gretel Marín, qui proposa un debat sobre la percepció canviant de la identitat cubana actual. Per la seva part, el documental de l’argentina Maria Álvarez fixa la seva atenció en les experiències cinèfiles de tres jubilades de Buenos Aires, Madrid i Montevideo. I, per últim, Tiziana Panizza es centra en l’Illa de Pasqua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *