L’Ajuntament i Salvem l’Alzina acorden intentar expropiar les casetes d’Encarnació

L’Ajuntament de Barcelona i la plataforma Salvem l’Alzina han fet públic aquest divendres l’acord per intentar expropiar les casetes d’Encarnació i salvar l’alzina bicentenària. Hi ha propostes sobre la taula com una escola bressol i habitatge dotacional. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha defensat la necessitat que hi hagi aquesta escola, els habitatges i l’espai verd de l’alzina en aquesta part del nucli històric. “Es va proposar la via de la compra a la propietat i no hi van estar d’acord, i per això optem per la via de l’expropiació”, ha dit. El portaveu de la plataforma, Senén Rodríguez, ha explicat el moment de “vulnerabilitat” actual del solar, en el qual s’hi fan actes continuament, però també ha admès que la qüestió de l’expropiació pot topar als jutjats perquè la propietat ha demanat el desallotjament dels veïns que hi organitzen activitats. “Demanem a l’Ajuntament que lluiti per aconseguir aquests acords”, ha apuntat un altre portaveu dels veïns. El ple d’abril hauria d’incloure una modificació del PGM pel nou pla, però la votació final no arribarà fins a la tardor i en tot cas en el proper mandat. L’Ajuntament no ha aclarit quin pot ser el preu final de l’operació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *